Koji je najjeftiniji hosting u Hrvatskoj?
HM-PROMOTION d.o.o.
Adresa: Rudeška cesta 148, Zagreb, HR.
Telefon: 098/614-640
Web:
Email: info@netih.net

Imaš ideju? Hostaj je na netih.net! Promovirajte naš web hosting i ostvarite popust! Promotivni kod potražite na našim Facebook stranicama

Koji je najjeftiniji hosting u Hrvatskoj?

Najjeftiniji hosting

Kako pronaći najjeftiniji hosting u Hrvatskoj, a da taj web hosting bude optimalan za vaše potrebe jer cijena hostinga obično nije jedini faktor. Cijene hosting paketa se često mijenjaju što otežava izbor hosting providera stoga odgovor na ovo pitanje nije jednostavan. Također, broj hosting providera u Hrvatskoj je u konstantnom porastu. U ovom članku probat ćemo pronaći odgovor na pitanje koji je hosting najjeftiniji ili najpovoljniji za Vas, a ne koji doslovno ima najnižu cijenu jer kao što smo napisali, trenutne cijene hostinga već sutra možda više ne vrijede.

Cijena hostinga - samo jedan od parametara

Kako bi došli do najjeftinijeg i najpovoljnijeg hosting paketa za vas, osim same cijene hostinga koja je često jedan od glavnih faktora postavite sebi i ova pitanja o web hostingu koji planirate zakupiti. Ova pitanja na prvi pogled ne daju odgovor koji je najjeftiniji hosting za vas, ali odaberete li hosting paket koji nije optimalan za vas, definitivno ćete na kraju proći skuplje. Oni koji žele znati više neka potraže odgovore na ostala pitanja prilikom odabira web hostinga.

Koliko novaca ste spremni potrošiti na pouzdan hosting?

Na ovo pitanje vjerojatno ni sami ne znate odgovor ako niste upućeni u cijene hostinga. Gledajući ponudu najpoznatijih web hostinga u Hrvatskoj možemo reći da trenutno za cca 400,00 kn godišnje dobijete od 1 do 4 GB prostora. Naša cijena za 2 GB prostora je trenutno 400,00 kn/god u što je uključena i gratis registracija domene. Vjerojatno nije, ali uzmimo da je npr. to najniža cijena koju možete pronaći. Postavlja se pitanje - Da li vam je uistinu potrebno toliko prostora? Ako zakuptite hosting paket od 2 GB, a u konačnici koristite samo 500 MB, definitivno ste preplatili hosting jer ste mogli proći jeftinije sa manjim hosting paketom. Zato smo mi u ponudu stavili manje hosting pakete te ostavili mogućnost da klijenti ako bude potrebno jednostavno nadograde svoj hosting paket na veći. Zaključak: Prije nego zakupite hosting paket prvo probajte procijeniti koliko vam je hosting prostora uopće potrebno. Pročitajte detaljnije informacije o tome preplaćujete li vaš hosting.

Koja je namjena web hostinga i koji tip odabrati?

Prije kupnje hosting paketa postavite si pitanje za koju namjenu ćete koristiti hosting. Ovisno o tome možete odabrati hoćete li zakupiti shared, reseller, VPS ili dedicated web hosting. S obzirom da vrsta web hostinga uvelike utječe na cijenu, želite li proći najjeftinije, važno je pravilno odabrati.

  • Shared web hosting - Ako ćete hosting korisiti za hostanje web stranice, bloga i slično, definitvno je najbolje da zakupite shared web hosting. Ovo je ujedno i najjeftinija vrsta web hostinga.
  • Reseller web hosting - U slučaju da npr. otvarate web studio i želite klijentima ponuditi i smještaj web stranica, razmišljat ćete o reseller hostingu.
  • VPS web hosting - Za vrlo zahtjevne web stranice kojoj će biti potrebno mnogo resursa VPS hosting je rješenje za vas.
  • Dedicated web hosting - Za potpunu kontrolu i upravljanje web serverom izabrat ćete dedicated server.

Pročitajte detaljnije informacije o vrstama web servera.

Da li je web server stabilan?

Morate obratiti pozornost na stabilnost web servera. Ukoliko vaše web stranice imaju par posjeta dnevno, možda nitko ni primjeti da je server nedostupan, ali u slučaju da računate na visoku pojsećenost i dobro poziciju na pretraživačima, ovo je jedna od bitnijih stavki. Često nedostupne web stranice odbijat će posjetitelje od novih posjeta. Također, stabilnost i dostupnost web servera je jedan od faktora koji je bitan za SEO.

U slučaju da nedostupnost vaše web stranice, što za sobom povlači manje posjetitelja i lošiju SEO poziciju, utječe na vaše prihode jasno je da sa lošim serverom skupo plaćate hosting za koji ste mislili da je najjeftiniji.

Da li postoji backup vašeg hosting paketa?

Kada zakupljujete web hosting bilo bi dobro provjeriti da li hosting provider nudi mogućnost backupa-a vaših stranica. Bez obzira koliko jeftino prošli prilikom zakupa web servera, u slučaju da vam netko hakira web stranice mogli bi i ostati bez njih. S obzirom da ste za izradu tih web stranica platili neku cijenu ili ste sami uložili određeno vrijeme, jasno je da će vas hosting paket bez backupa koštati puno više nego ste računali.

Netih hosting - pravi izbor za vas?

Hosting paketi
Netih ponuda hostinga

Nadamo se da smo vam u ovom članku uspjeli pomoći u nastojanju da pronađete najjeftiniji web hosting. Naša ponuda hosting paketa uključuje male pakete kako ne bi plaćali neiskorišteni prostor, odlične performanse web servera te redoviti backup svih paketa. Ne zaboravite da nudimo i 15 dana probnog razdoblja za sve nove korisnike. Prilikom odabira provjerite i našu ponudu hostinga.