Što je anchor tekst?
HM-PROMOTION d.o.o.
Adresa: Rudeška cesta 148, Zagreb, HR.
Telefon: 098/614-640
Web:
Email: info@netih.net

Imaš ideju? Hostaj je na netih.net! Promovirajte naš web hosting i ostvarite popust! Promotivni kod potražite na našim Facebook stranicama

Što je anchor tekst?

Anchor tekst
Klasični anchor tekst

Anchor tekst (hrv. sidro) je vidljivi i klikabilni dio tekst hiperveze. Kao takav važan je dio SEO - optimizacije za tražilice.

Primjer: <a href="http://www.netih.net/" > OVO JE ANCHOR TEKST </a>

Anchor tekst obično daje korisniku relevantan opis ili informaciju o sadržaju linka, iako to ne mora biti uvijek tako. Npr. Netih hosting i link. Oba linka vode na Netih web stranice, ali samo anchor tekst prvog linka odaje da se radi o hostingu.

Dobar primjer anchor teksta u hipervezi: Netih hosting
Loš primjer anchor teksta u hipervezi: link

SEO diktira da anchor tekst treba biti relevantan za link na koji vodi, a ne generički tekst ili pojam. Plavi, podvučeni anchor tekst je najćešći jer je to web standard, ali to je naravno moguće promijeniti kroz stilove. Anchor tekst je jedna od mnogih referenci koje tražilice koriste kako bi se utvrdila tema web stranice, a može se usmjeriti na unutarnje ili vanjske web stranice. Kao što je navedeno u našem kratkom vodiču za Google Hummingbird Update, Google se i dalje oslanja na backlink anchor ključne riječi kako bi bolje uhvatio temu web stranica. Za SEO optimizaciju bilo bi dobro da backlink anchor tekstovi koji vode na vaše web stranice imaju što više varijacija. Npr. za ključnu riječ "hosting" nije dobro vezati se samo za taj pojam nego bi trebalo uvrstiti i pojmove kao što su "smještaj web stranica, shared hosting, web server" itd.

Npr. varijacije pretrage za anchor tekst mogu biti: "što je sidro tekst, anchor tekst link, seo anchor tekst, javascript anchor tekst, html anchor tekst, anchor tekst tag, wiki anchor tekst, website anchor tekst, web anchor tekst, vary anchor tekst, korištenje anchor teksta, squidoo anchor tekst, pretraga anchor tekst, anchor tekst zamjena, regex anchor tekst, sidro tekst", itd.

Saznajte više o tipovima i varijacijama anchor teksta.

SEO
Naručite SEO analizu