Planirate li redizajn web stranica za 2014. godinu?
HM-PROMOTION d.o.o.
Adresa: Rudeška cesta 148, Zagreb, HR.
Telefon: 098/614-640
Web:
Email: info@netih.net

Imaš ideju? Hostaj je na netih.net! Promovirajte naš web hosting i ostvarite popust! Promotivni kod potražite na našim Facebook stranicama

Planirate li redizajn web stranica za 2014. godinu?

Redizajn web stranica

Samo dva mjeseca ostala su do kraja 2013. godine i stoga je krajnje vrijeme da počnete razmišljati o poboljšanju i novim promjenama koje biste mogli uvesti u vaše web stranice za iduću godinu. Navesti ćemo samo neke od prijedloga koji bi vam mogli pomoći prilikom unaprijeđenja vaše nove web stranice za 2014. godinu.

Poradite na originalnosti sadržaja

Ovo ste zasigurno već i ranije čuli: kada je riječ o digitalnom marketingu, sadržaj je na prvom mjestu. Izvješća pokazuju sljedeće: „61% potrošača radije će obaviti kupnju od onih tvrtki koje nude prilagođeni sadžaj za same kupce.“ Ako ste do sada zanemarivali izradu sadržaja iskoristite ova zadnja dva mjeseca u 2013. godini te se posvetite razvoju što većeg broja originalnog sadržaja (blog postovi, video sadržaji, e-knjige, prezentacije) kojeg ćete moći upotrijebiti upravo u sljedećoj godini na vašim web stranicama. Prije same odluke na kupnju online potrošači provode sve više vremena na upoznavanje tvrtke. Za izradu originalnog sadržaja vaše web stranice kao pomoć mogu poslužiti neke od dolje navedenih stavki:

 • 1. Stvaranje prepoznatljivosti brenda
 • 2. Zagarantirana vrijednost potencijalnim kupcima
 • 3. Izborite se za vodeće mjesto tvrtke na tržištu
 • 4. Budite različiti od konkurencije

Online potrošačima je često vaša web stranica prvi dojam koji dobiju o vama. Kako biste im pomogli shvatiti tko ste, čime se bavite, zašto je to čime se bavite uopće važno i zašto bi ih trebalo zanimati, počnite s izradom novog sadržaja za vaše web stranice.

Povežite se putem društvenih mreža

Danas je više nego ikad važno razvijanje učinkovitih strategija društveno-medijske angažiranosti koje će omogučiti bolje povezivanje tvrtke s potencijalnim kupcima. Ako niste zadovoljni ostvarenim prometom i prodajom u 2013. godini, razlog tome može biti upravo to što se niste uspješno povezali s online korisnicima. Posljednje mjesece 2013. godine iskoristite i ozbiljno se uključite u povezivanje s korisnicima putem društvenih mreža poput Facebooka i Twittera. Predstavite se korisnicima, pojasnite im koje usluge nudite i zašto se bavite poslom kojim se bavite. Vrlo je važno stvoriti pozitivnu i transparentnu sliku o tvtki te ostaviti dojam zainteresiranosti za komunikaciju kako s postojećim kupcima tako i s onim potencijalnim.

Društvene mreže su alat koji vam može pomoći da ojačate online reputaciju vaše tvrtke.

Plavi Pingvin
Plavi Pingvin
promotor Netih Hosting-a

Primjer Plavog Pingvina

Kako bi uspješno promovirali smještaj web stranica na Netih Hosting-u, iskoristili smo sve alate koje možemo tako da je naš hosting prisutan na svim društvenim mrežama. Promociju također radimo putem naše maskote Plavog Pingvina. Plavi Pingvin nam omogućuje povezivanje s potencijalnim korisnicima putem društvenih mreža. Njegov slogan je:

Imaš ideju? Hostaj je na Netih Hosting!

Osim povezivanja s korisnicima Plavi Pingvin uspješno ostvaruje još jednu bitnu stvar na tržištu, a to je prepoznatljivost Netih Hosting-a.

Proučite statistiku i napravite potrebne promjene

Vjerojatno ste postavili ili instalirali Google Analytics na vašu web stranicu s razlogom, ali kada ste zadnji put zaista proveli vrijeme pregledavajući i analizirajući podatke? Ako iznova i iznova provodite iste web strategije, a ne vidite povećanje prometa ni prodaje možda je pravo vrijeme da izradite novi plan i primjenite nove strategije. Prije ulaska u novu godinu posvetite malo vremena proučavanju statistike. Ukoliko vam je potrebna pomoć prilikom korištenja Google Analytics programa pročitajte ovaj tekst jer otkrivamo sve što Google Analytics može ponuditi te iznosimo još niz dodatnih mogućnosti koje možete iskoristiti kako biste došli do dodatnih saznanja o onim temama koje vas zanimaju.

Timski postavite ciljeve

Sada je pravo vrijeme da sjednete i zajedno sa svojim timom postavite ciljeve vezane za vašu web stranicu. U pripremi za 2014. godinu, vi i vaš tim trebali biste se zapitati sljedeće:

 • 1. Koja je svrha vaše web stranice?
 • 2. Koja su vam tri cilja najvažnija?
 • 3. Da li ono što radite na web stranici pomaže u ostvarenju ili barem vodi ka ostvarenju postavljenih ciljeva (bolja usluga kupcima, više prodaje, itd.)?

Uključivanje ostalih članova tima pomoći će vam da dobijete bolji uvid u to što drugi misle da je svrha i cilj vaše web stranice, što može uvelike pomoći boljem planiranju nove web stranice za 2014. godinu.

Složite listu drugih web stranica koje vam se sviđaju i naznačite razloge zbog kojih vam se sviđaju

Nezadovoljni ste dizajnom i funkcionalnošću vaše web stranice, započnite s izradom liste onih web stranica koje vam se sviđaju, a sve to s ciljem kako biste ustanovili koje promjene valja napraviti u 2014. godini. Saznajte što to druge tvrtke koje se bave istim poslom kao vi točno rade. Zabilježite značajke koje vam se sviđaju na drugim web stranicama. Obratite pažnju na dizajn, funkcionalnost, sadržaj i bilo što drugo što se ističe. Na ovaj način shvatit ćete što vam se na vašoj web stranici ne sviđa te ćete tako lakše donijeti odluke koje će vas dovesti do željenih promjena.

Izvucite kalendar i postavite realistične rokove

Jedan od najvažnijih koraka prema ažuriranju vaše web stranice za 2014. godinu jest postavljanje stvarnih rokova za sve one promjene koje biste željeli uvesti. Bez postavljenih planova i rokova bilo kakav napredak teško je ostvariv. Izradite timeline u kojem ćete postupno uvoditi promjene na vašoj web stranici i na taj način izbjegnite zbrku i stres te frustraciju zbog nedovoljnog napretka. Pri izradi kalendara za web stranicu 2014. godine pokušajte uključiti sljedeće:

 • 1. opis ažuriranja ili promjena
 • 2. svrha ažuriranja ili promjena
 • 3. osobu koja je zadužena za upravljanje promjenama ili ažuriranjima
 • 4. stvarne rokove (prve preglede promjena, druge analize, konačni završetak)

Također važno za napomenuti je da ukoliko još nemate izrađenu web stranicu, sada je idealno vrijeme! Prvi korak je kupnja domene za svoju tvrtku.

Koje promjene želite uvesti na svoje web stranice u 2014. godini?

Originalni članak možete pročitati ovdje.